referenties

Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten Projecten

tender 30 huurwoningen Portaal en 20 koopwoningen Oosterhout

Opdrachtgever Portaal en Jan Oosterhout

Een kansrijke buurt, waarin je je onmiddellijk thuis voelt, vraagt om een vernieuwende aanpak. Door volledig transparant en integraal samen te werken wordt een optimaal eindresultaat bereikt.

Een aanpak waarin Novum Network als tendermanager en systeemengineer gebruik maakt van geavanceerde digitale methodieken zoals BIM. Hierbij hebben wij ontwerp, realisatie en onderhoud in één transparant, integraal gestructureerd proces vastgelegd. Dat draagt in hoge mate bij aan ‘lean’ bouwen. Ook de verificatiemethode conform UAV-GC zijn hierin opgenomen.

Design uitwerking 10 woningen Zegge

Opdrachtgever: Bouwgroep Jochems t.b.v. samenwerking met Thuisvester

Het ontwerpen en de engineering van 10 grondgebonden nieuwbouw woningen in BIM en volgens de methode van Conceptueel Bouwen.

Novum Concept en Novum Systeem: Conceptontwikkelaar en systems engineering

TPG locatie Nijmegen

Opdrachtgever: KlokBouw en Züblin

Project: TPG Nijmegen - Het nieuwe plan op de voormalige locatie van het stationspostkantoor bestaat uit een nieuw onderkomen voor Doornroosje met een grote en kleine zaal met bijbehorende voorzieningen en 350 studentenwoningen van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Onder het complex komt bovendien een gratis fietsenstalling met 3700 plaatsen. 1000 van deze fietsenklemmen zijn overgeheveld vanuit het plan voor de nieuwe parkeergarage onder de van Schaeck Mathonsingel. De bouw van het complex is september 2012 gestart. De oplevering staat gepland voor mei 2014. Novum Network is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan het Design & Build projectteam.

Bekijk de projectsite: www.stationspleinnijmegen.nl

Novum Management: Projectdirectie (ketenregie & procesmanagement)


Bouw & Innovatiecentrum Nederland

Opdrachtgever: vertrouwelijk

Onderzoek naar de ontwikkeling van een Bouw en Informatiecentrum in midden Nederland. Kenmerken zijn LEAN, BIM, GREEN in een zetting van visualisatie, woonbeleving en One Stop Shop. Dit alles samengebracht in een voor de bouw- en vastgoedmarkt nieuwe en onderscheidende retailformule.
Grote retail-organisaties participeren in de conceptontwikkeling

Novum Strategie en Markt: business consulting

14 woningen Beltmolen - Nieuw Vossemeer

Opdrachtgever: Bouwgroep Jochems

Project: 14 woningen Beltmolen - Nieuw Vossemeer

Novum Select: organisatie / uitwerking D&B voorstel

YOUR-ID woning met nul energie op de meter

Consortium: Novum Network, O4NE, HBO bouwadvies, HVTC en Hegeman Ecobouw en Ontwikkeling.

Concept: YOUR-ID nul energie op de meter - Een innovatief concept van grondgebonden woningbouw modules. Nul energie op de meter als uitgangspunt en mobiliteit als duurzame keuze optie.

Novum Concep en Novum Systeem: Conceptontwikkelaar en systems engineer

Concept woning dakhuis

Opdrachtgever: O4NE

Project: Concept woning dakhuis

Novum Concept: Conceptuele ontwikkeling van modules voor vrijstaand en geschakeld wonen. Het concept bestaat uit een modulair bouwsysteem welke energieneutraal wordt uitgevoerd.

Begeleiding Intelligent Energy Europe (IEE) call renovatie concept

Opdrachtgever: PHI - NCB in samenwerking met Platform 31

Project: IEE call renovatieconcepten - Het begeleiden van het platform renovatie concepten met nul op de meter richting de IEE subsidie aanvraag en het verzorgen van deze aanvraag. Voor deze aanvraag werken wij samen met meerdere innovatieve corporaties. Gezamenlijk worden er meer dan 200 woningen met energie nul op de meter gerealiseerd in de komende 2 jaar.

Novum Management: Subsidie aanvraag

Integraal product- & procesconcept voor duurzame huisvesting en leefomgevingen

Samenwerking: GB4ALL & Novum Network (Greenbuildings For All)

Project: Green Buildings for All is een geïntegreerd proces- en productconcept voor duurzame huisvesting én leefomgeving. Modulair en in cocreatie met klant en business partners ontwikkeld, voor tijdelijke of permanente huisvesting. Eén technisch basisconcept met intelligente bouwcomponenten: ontwikkeld vanuit klantwensen, met aansprekende architectuur, gescheiden drager en inbouw, maximale en eenvoudige aanpasbaarheid, kwalitatief doordacht, zelfvoorzienend en energie-opbrengend, met duurzame mobiliteit als keuzeoptie. Autarkisch bouwen op hoogstaand professioneel niveau beschikbaar voor de marktsegmenten wonen, werken, leren, zorgen en recreëren.

Novum Concept: Proces- en projectmanagement / marktconsulent / systems engineer

Training conceptontwikkeling

Opdrachtgever: Novum Network - PHI en partners

Project: De training conceptontwikkeling is bedoeld voor starters en gevorderden binnen het werkgebied van Conceptueel Bouwen. Op doordachte wijze en binnen een creatieve aanpak leren deelnemers conceptuele oplossingen te ontwikkelen afgestemd op de nieuwe ontmoeting tussen vraag en aanbod.

Trainingen worden gegeven in ons landelijk trainingscentrum in Harderwijk of in-company

Novum Academie: Ontwikkelen en verzorgen van de trainingen

Renovatie 62 woningen Fijnaart

Opdrachtgever: Bouwgroep Jochems

Het ontwerpen en de engineering van 62 grondgebonden renovatiewoningen in BIM en volgens de methode van Conceptueel Bouwen. Door toepassing van Systems Engineering de woningen tot A label uitgewerkt, binnen de prijszetting van een B label. Toepassing van innovatieve keramische voorzetgevels met hoge thermische en akoestische geluidsisolatie. Levensduur verlening binnen het renovatie concept extra verlengd met 5 jaar t.o.v. andere renovatie concepten in de markt.

Novum Concept en Novum Systeem: Conceptontwikkelaar en systems engineer

Gebiedsontwikkeling

Opdrachtgever: vertrouwelijk

Tendermanagement en acquisitie voor een retail en businesspark in centraal Nederland. Kenmerken zijn een duurzame ontwikkeling van zowel het totale leefgebied en de daarbinnen gelegen huisvesting. DBFMO > 100 mln euro.

Novum Management en Selectie: het op de YOUR-ID methode van Novum Network gebaseerde aanpak voor toekomstbestendige leefomgevingen.

LEAN in de praktijk

Opdrachtgever: Stabo Bouw i.c.m. ketenpartners

Het begeleiden van de ketenpartners in het op Lean wijze werken aan tenders.
Voordelen zijn de kortere doorlooptijd, duidelijkheid over wie wat en wanneer doet, het commitment van de groep wordt vergroot en problemen worden vroegtijdig gesignaleerd en opgelost.

Novum Academie en Novum Management: Lean training en advies

Bedrijfsanalyse

Opdrachtgever: HBO bouwadvies

Strategische dialoog, quickscan bedrijfsanalyse en organisatieadvies voor een bouwadviesbureau op het gebied van bouwbegeleiding, energieadvies en UTA gerelateerde werkzaamheden.

Novum Strategie en Markt: business consulting

Inspiratiedagen door Novum Network en deWaardcoaching

Opdrachtgevers: meerdere woningbouwcorporaties, o.a. Thuisvester, R&B wonen

Wij zijn bedenker en inspirator van het programma 'bouw je droom' gebaseerd op creatief denken, geestelijke schoonmaak en verbeelden. Langs een dynamische ontdekkingsreis van beeldtaal, communitie architectuur en trends bekennen we kleur en vernieuwen we samen onze droom in één dag.

Novum Academie: Inspiratietraining

De inspiratiedagen worden aangeboden door de samenwerking Novum Network en deWaardcoaching.

Conceptueel Bouwen samenwerking 4 bouwers

Opdrachtgever: Stabobouw, Bouwgroep Jochems, Zoeteman Bouw en Wellingbouw

Het richten, inrichten en verrichten van een Conceptueel Bouwen organisatie met meerdere innovatieve en duurzame gebouw concepten.

Novum Concept en Novum Systeem: Conceptontwikkelaar en systems engineering

Tendermanagement 19 renovatie woningen Oosterhout

Opdrachtgever: Bouwgroep Jochems t.b.v. samenwerking met Thuisvester

Het verzorgen van het tendermanagement voor 19 woningen te Oosterhout.

Novum Select: Selectiebegeleiding tender

Beoordelingsrichtlijn excellente concepten

Opdrachtgever: PHI - NCB

Project: schrijven van het ondernemingsplan en de beoordelingsrichtlijn t.b.v. de beoordeling van concepten tot excellentie.

Novum Management: Onderneming- en Conceptueel Bouwen management

Bedrijfsanalyse

Opdrachtgever: bouworganisatie regio Amsterdam (vertrouwelijk)

Vanuit een strategische dialoog komen tot een nieuwe visie, missie en strategie, met focus op Conceptueel Bouwen. Totale scan van de organisatie, bedrijfsmiddelen en restructuring aanpak.

Novum Strategie en Markt: business consulting

Tendermanagement buurtvereniging Halsteren

Opdrachtgever: Bouwgroep Jochems

Het verzorgen van het tendermanagement voor een wijkcentrum te Halsteren.

Novum Select: Selectiebegeleiding tender

Predicatierichtlijn Excellente Concepten

Opdrachtgever: Stichting Excellent Conceptueel Bouwen

Het opstellen van de predicatierichtlijn voor Excellente Concepten, conform de uitgangspunten van Conceptueel Bouwen.

Novum Management en Novum Select: predicatieadvies

CPO Dotterbloemhof Lelystad

Partner: HBO Bouwadvies

Het ontwerpen en de engineering van grondgebonden nieuwbouw woningen in BIM en volgens de methode van Conceptueel Bouwen en CPO.

Novum Concept, Novum Novum Systeem en Novum Select: Conceptontwikkelaar en systems engineering inclusief de selectiebegeleiding van de CPO deelnemers in workshops.