Herbestemming

Innovatieve aanpak noodzakelijk

De groei van de welvaart in de wereld pleegt een aanslag op de beschikbare grondstoffen en het milieu. Financiële druk door stijgende energieprijzen neemt toe. Er is een schreeuwend tekort aan vakmensen in de bouw en toeleveranciers kunnen niet meer aan de groeiende vraag voldoen.

Bouwen moet flexibeler, duurzamer, individueler, sneller, toekomstbestendiger en bovenal energiezuiniger. Dat vraagt om een innovatieve aanpak.

Circulaire gedachte

Herbestemming past helemaal bij de circulaire gedachte die door Novum Network wordt omarmd. Niet zomaar slopen en met nieuwe bouwmaterialen gaan bouwen, dit doet afbreuk aan de bronnen vanuit de aarde. Op basis van een analyse van het bestaande gebouw gaan wij aan de slag met een team van experts, waaronder architecten, bouwfysische en constructieve adviseurs. Zo brengen we de mogelijkheden voor herbestemming in kaart. Het kan gaan om het omzetten van een utiliteitspand naar appartementen of een schoolgebouw omzetten in een theater. Novum4Business zet haar creativiteit in door out-of-the-box te denken. De kikker die gekke sprongen maakt om tot nieuwe inzichten te komen.

Novum4Business zorgt voor het realiseren van de behoeftes van nu, zonder de reserves voor de toekomst aan te tasten.