Verduurzaming

Duurzaamheid begint niet morgen maar vandaag

Verduurzaming is een breed begrip. Maar wat als u hier zelf mee aan de slag wilt gaan, waar begint u dan? Novum4You heeft hier een oplossing voor. Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau dat voor u een op maat gesneden advies uitwerkt, zodat u binnen uw financiële mogelijkheden en ambities de maximale verduurzaming krijgt.

Energieverbruik

Zo monitoren wij eerst uw energieverbruik. Want energie die niet gebruikt hoeft te worden, is de goedkoopste besparing. Vervolgens kijken we naar het binnenhouden van de energie die opgewekt wordt. En als laatste naar de energie die u verbruikt en hoe deze opgewekt wordt. Of dat nu door een warmtepomp met pv panelen, windmolen of waterstofverwarming gebeurt. U krijgt van ons altijd een passend onafhankelijk advies. Ook als u gasloos of energie neutraal wilt wonen.

Circulair dus verantwoord bouwen

Verduurzaming met gebruik van bestaande materialen. Dat is circulair en dus verantwoord bouwen. We denken hierbij aan het verduurzamen van de buitenkant van de woning. Het gaat hierbij om de buitenmuren, ramen, kozijnen, het dak en de begane grond vloer. Bijvoorbeeld een buitenmuur met een spouw van 6 cm kan geïsoleerd worden met vlokken. Maar bij een buitenmuur met een spouw van 1 of 2 cm gaat dat niet. Dan isoleren we de buitenmuur en zetten er steenstrips tegen of wordt er stucwerk over de buitenmuur gezet. Het draait hierbij allemaal om een hogere isolatiewaarde. Verduurzamen betreft niet zo zeer de constructie maar meer de energetische status van je woning.

Vergunningen en advies op maat

Novum4You geeft u altijd een advies op maat. Als blijkt dat u vergunningen nodig heeft, dan regelen wij die ook voor u.